Avocado invriezen? Yep! En nog 9 andere invriestips

6 januari 2017
avocado

Ik ben een enorme prepfan en mijn vriezer puilt dan ook uit met bakjes en zakjes. En niet alleen met kliekjes en diepvries groente en fruit. Nope! Er zit van alles en nog wat in. Zelfs eten waarvan ik eerst niet wist dat ze de vrieskou konden weerstaan. Wist jij dat een avocado je vriezer overleeft? En zo zijn er nog veel invriestips waar elke prepfan blij van wordt.
invriestips

10 x eten waarvan je niet wist dat je het kon invriezen

  1. Hummus

   Om uitdrogen te voorkomen druppel je er een beetje (olijf)olie overheen. Na het ontdooien wel even goed doorroeren.

  2. Kaas

   Losse plakjes kaas voor op brood overleven de vrieskou niet. Harde en oude kaas om mee te koken kan prima.

  3. Noten

   In de vriezer voorkom je de muffige smaak die ze krijgen als ze te lang in je keukenkastje bivakkeren.
   noten

  4. Avocado

   Pel de groene lekkernij, plet hem, paar drupjes citroensap erbij en hup de vriezer in.

  5. Chocola(lalalala)

   Chocola weggooien? Not done! Voordat je deze healthy pleasure in de vriezer stopt, leg je hem eerst 24 uur in de koelkast. ‘Spontaan’ zin in de chocola uit je vriezer? Dat zit er helaas niet in. Na 24 uur in je koelkast it is ready to eat.
   Tony's_Chocolonely

  6. Druiven

   Bewaar niet de hele tros, maar losse druiven in een diepvrieszak. Wist je trouwens dat bevroren druiven echt superlekker zijn?

  7. Smoothies

   Maak een flinke hoeveelheid van je favoriete smoothie en verdeel het sap over verschillende flesjes. Wil je je dag smooth beginnen? Haal de avond te voren het flesje alvast uit de vriezer.
   smoothies

  8. Sandwich

   Beleg je boterham, broodje er bovenop en je lunch on the go is klaar. Groenten en rauwkost kun je het beste los meenemen.

  9. Pancakes

   Stop tussen elke pancake een stukje plasticfolie en doe ze in een vrieszak.

  10. Havermout

   I confess: ik ben een havermouttrutje 1e klas. In het weekend kook in een pan havermout, verdeel het in kleine porties en de rest van de week begin ik elke ochtend met een kickstart havermoutje.

We love Banana Bread

De 10 invriestips worden er (stiekem) 11. Ook de We Love Banana Bread van Tessa & Merel van The Green Happiness is super easy om in te vriezen. Snij het brood in plakjes, stop de plakjes in een zakje en hup de vriezer in.
The Green Happiness

Bakjes, zakjes & houdbaarheid

Het spreekt (waarschijnlijk) wel voor zich, maar voordat je je food toevertrouwd aan je vriezer moet je ze natuurlijk wel even van het juiste (en goed sluitende) bakje, flesje of zakje voorzien en je froozen food is (helaas) niet oneindig houdbaar. Aan al het goeds lekkers komt een eind.

PS. En wat stop jij allemaal in je vriezer? Heb jij nog leuke invriestips? Laat het me weten in de comments. Ik ben benieuwd!

Ik denk dat je dit ook interessant vindt... Toch?!

Leave a Comment

Neem de code over *